De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon laatste nieuws
Archief / november / 2019

De Nieuwe Toneelbibliotheek bestaat vandaag officieel 10 jaar!

Nieuwe inzendronde van Verse Tekst - deadline 10 december

VERSE TEKST 2020
de inzendronde voor (nog) ongespeelde theaterteksten

Ligt er nog een toneeltekst in je la die een spotlight verdient, maar die daar nog geen kans toe heeft gehad? Zend hem in voor de Verse Tekst ronde 2020. Deadline: 10 december 2019.
hier aanmelden: https://eu.jotform.com/form/93023711258351

Verse Tekst is al vanaf 2005 de open inzendronde van het Platform Theaterauteurs voor nog niet geënsceneerde toneelteksten. Verse Tekst 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met de Auteursbond, Theater Bellevue en De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Criteria
Verse Tekst staat nadrukkelijk open voor alle professionele toneelschrijvers zowel uit Nederland als uit Vlaanderen.
▪ Alleen afgeronde teksten (minimaal 30 pagina’s; geen maximum) komen in aanmerking.
▪ Een schrijver kan maximaal 1 stuk inzenden.
▪ Het stuk werd nog niet eerder (integraal) opgevoerd, ook niet in het amateurcircuit en er staat geen opvoering van de tekst gepland.
▪ De tekst moet in PDF via het inzendformulier op de website van de Auteursbond geüpload worden, zonder naam van de auteur.

Inzenden: https://eu.jotform.com/form/93023711258351
Een leesteam van dramaturgen, schrijvers en/of regisseurs selecteert uit alle inzendingen de drie meest opzienbarende/bijzondere teksten om die de extra aandacht te geven die ze verdienen.
De drie verkozen teksten worden uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek, krijgen een recensie geschreven door de leescommissie, en worden gepresenteerd (met scène-lezing) op zondag 10 mei 2020 in Theater Bellevue.