De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon laatste nieuws
Archief / mei / 2017

Deadline voor insturen voor TAALUNIE TONEELSCHRIJFPRIJS is al op 15 juni!

TONEELSCHRIJVERS uit nedeland en vlaanderen:
de deadline voor het insturen van toneelteksten voor de TAALUNIE TONEELSCHRIJFPRIJS van dit jaar is al op 15 JUNI
- vergeet dus niet nieuwe teksten die het afgelopen seizoen gespeeld zijn vóór die tijd in te sturen!-

http://taalunieversum.org/inhoud/toneelschrijfprijs/reglement-taalunie-toneelschrijfprijs

Zie: (alleen vandaag: alle zes de festivalboekjes voor maar €40,-!!!)

Maandag 22 mei: Ferske Norske Festival in Bellevue

Het project FERSKE NORSKE (‘Verse Noren’) wil het rijke aanbod aan hedendaagse Noorse toneelstukken in Nederland introduceren. Daarom presenteren we op maandag 22 mei vijf nieuwe vertalingen met werk van hier nog onbekende, hedendaagse Noorse toneelschrijvers. Als zesde boekje verschijnt er een collectie relevante artikelen en interviews geschreven door Nederlandse en Noorse experts.


Iedreen is van harte welkom!

Programma

Het middagprogramma richt zich vooral op toneelschrijvers, theatermakers en andere experts; het avondprogramma is voor iedereen.

14.30  Opening
14.40  De Noorse golf
Drie jonge Noorse regisseurs die in Nederland actief zijn vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en hun thuisland. M.m.v. Maren Bjørseth, Espen Hjort en Eline Arbo.
15.15  Dramatikkens Hus
Line Rosvoll, artistiek leider van Dramatikkens Hus in Oslo, vertelt over haar organisatie: het Noorse centrum voor nieuwe toneelteksten.
16.00  Schrijven daar & hier
Noorse en Nederlandse toneelauteurs schuiven aan voor een gesprek over schrijven voor het theater. M.m.v. Sophie Kassies, Rik van den Bos, Tale Næss, Jesper Halle e.a.

17.00  Presentatie zes nieuwe boekjes & borrel
In het bijzijn van de schrijvers en afgevaardigden van verschillende institituten uit de Noorse theatersector worden de nieuwe boekjes van DNTB gepresenteerd. De set is op het festival voor een speciale actieprijs te koop.

Aansluitend is er tijd om op eigen gelegenheid te eten. (Tip: Theatercafé de Smoeshaan serveert voor de gelegenheid een Noorse daghap.)

20.30  Avondprogramma Ferske Norske
Acteurs van vijf bekende gezelschappen lezen geregisseerde scènes uit de vertaalde toneelstukken, in aanwezigheid van de vijf Noorse auteurs. Oscar Kocken presenteert de avond. M.m.v. Het Nationale Theater, Theater Utrecht, De Toneelmakerij, Toneelgroep Oostpool en Toneelschuur Producties.
 
Kaarten
Toegang tot het middagprogramma of het avondprogramma kost € 10,- Voor twee dagdelen samen is de prijs € 17,50. Kaarten kunt u kopen via de kassa van Theater Bellevue.

Meer informatie?
www.facebook.com/ferskenorske       
www.theaterbellevue.nl