De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon laatste nieuws
Archief / juli / 2015

Samenwerking Fonds Podiumkunsten en Nederlands Letterenfonds rond theaterteksten

Het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten gaan gezamenlijk een regeling ontwikkelen voor de totstandkoming van nieuwe theaterteksten. Het doel is de kwaliteit, diversiteit en ontwikkeling van het Nederlands theaterrepertoire verder te stimuleren.


Op dit moment hebben beide fondsen eigen regelingen: het Fonds Podiumkunsten richt zich daarbij op de opdrachtgevers, het Letterenfonds op de auteurs. Met een nieuwe gezamenlijke regeling kunnen zowel auteurs als opdrachtgevers ondersteund worden. De nieuwe regeling zal in 2017 ingaan.

De huidige regeling van het Fonds Podiumkunsten voor opdrachten theaterteksten zal in 2016 nog blijven bestaan.

http://www.fondspodiumkunsten.nl/nl/actueel/nieuws/samenwerking_fonds_podiumkunsten_en_nederlands_letterenfonds_rond_theaterteksten/

Pam Emmerik 1964-2015

Beeldend kunstenaar en schrijver Pam Emmerik is dood. Wat ontzettend verdrietig! Ze gaf bij ons twee boekjes met mooie toneelteksten uit en schreef en tekende ontroerende proza. En pas nog beschilderde ze de expressobar van het Boymans van Beuningen!
We denken aan haar en denken aan haar. Lezen en missen haar. Lezen en missen haar en lezen haar.

VPRO interview met Pam Emmerik

De Nieuwe Toneelbibliotheek houdt zomerstop

Zoals elk jaar houden we een zomerstop in juli en augustus. Het was een vol jaar en er zijn opnieuw veertig boekjes aan de collectie toegevoegd. Mails zullen trager worden beantwoord  en actief hopen we pas weer eind augustus te zijn. Bestellingen e.d. gaan wel gewoon door. Een zomerse groet vol met boeken!