De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon laatste nieuws
Archief / juni / 2015

Nieuw (avond)verkooppunt voor de boekjes in Frascati 4 in Amsterdam: avondboekhandel Sternheim

In de hal van Theater Frascati 4 naast café De Richel, wordt op 17 juni avondboekhandel Sternheim geopend: voor toneel, poëzie en andere literatuur. De winkel is open van dinsdag tot en met zaterdag van 19:00 tot 24:00 uur. De collectie van De Nieuwe Toneelbibliotheek is er te koop. Er is ook toneelwerk van uitgeverij Bebuquin te vinden en een selectie uit de Theatre & Filmbookshop. Poezie van uitgeverij Perdu, nieuw vertaald werk van Leesmagazijn (vormgeving Connie Nijman), werken van Bindervoet & Henkes en een groeiende collectie tweedehands.Tot eind juni wordt er proefgedraaid, daarna gaat het theatergebouw dicht. Na de zomer gaan de deuren weer open. Weest welkom!

Genomineerd toneelschrijvers voor de ITs Ro Theater Award zijn bekend:

Genomineerd voor de ITs Ro Theater Award zijn de toneelschrijvers: GLENN MARKESTEIJN, SHANA CROONEN en LEON BRILL. Hun werk wordt op 25 juni om 12.30, 14.30 en 21.30 gelezen op het ITs Festival in het Compagnietheater Amsterdam. Komt en hoort!

http://www.itsfestivalamsterdam.com/line-up/kort-applaus

Jeugdtheaterhuis HETPALEIS uit Antwerpen roept schrijvers op:

Het woord aan het woord

Onder het motto Het woord aan het woord brengt HETPALEIS in februari 2016 theatrale lezingen van ongespeelde jeugdtheaterteksten. De bedoeling is om interessante jeugdtheaterteksten onder de aandacht te brengen van theatermakers en andere geïnteresseerden uit het jeugdtheaterveld. HETPALEIS schrijft hiervoor een schrijfwedstrijd uit. Ben je ouder dan 18 jaar, heb jij nog een tekst op de plank liggen of voel je het kriebelen om iets (nieuws) te schrijven? Kruip dan in je pen en bezorg ons je tekst. Wie weet wordt jouw tekst straks in HETPALEIS aan het publiek gepresenteerd!

Wat wordt er van je verwacht?
Je schrijft je tekst voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. Je bezorgt ons bij je inzending een motivatie waarom jouw tekst voor deze doelgroep geschikt is (motivatie omvat min. een halve A4, max. een volledige A4)
– Je tekst is bedoeld voor kinderen, maar wordt niet gespeeld door kinderen.
– Je tekst is nog niet gespeeld in Vlaanderen of Nederland.
– Je tekst is geen bewerking of vertaling van een bestaande theatertekst.
– Je bent ouder dan 18 jaar.
– Je levert je tekst digitaal (pdf) aan in tweevoud in het Nederlands. Het ene exemplaar bevat je naam, het andere niet.
– Je stuurt een korte biografie mee.
– Je kan slechts één stuk opsturen per persoon.
– Je bezorgt ons je tekst op stage.dramaturgie@hetpaleis.be tegen uiterlijk 1 oktober 2015. Inzendingen na die datum worden niet meer gelezen.

Wat gebeurt er met je tekst?

De inzendingen worden gelezen en beoordeeld door een vakjury. Zij maken een selectie van de vijf beste teksten. (Fragmenten van) deze teksten worden in februari 2016 in een theatrale lezing gepresenteerd in HETPALEIS.
In de loop van januari 2016 ontvang je bericht of jouw tekst geselecteerd is. Wordt je tekst niet geselecteerd, dan ontvang je een standaardmail. Helaas kunnen we in dat geval geen inhoudelijke feedback geven. Wordt je tekst wel geselecteerd, dan krijg je bij het positieve bericht een  korte motivatie van de keuze.

Contactadres: stage.dramaturgie@hetpaleis.be

Nieuwe jeugdtheaterteksten gepresenteerd in het theatercafé van de Toneelmakerij