De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (794 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon Toneelgroep STAN
nr schrijver Vertaler titel jaar taal status
780 Jon Fosse Maaike van Rijn Warm 2005 NL €12,50 bestellen

Jon Fosse (Haugesund, 1959) is een Noorse schrijver. Aanvankelijk publiceert Fosse alleen poëziebundels en romans. De laatste jaren schrijft hij overwegend toneel. Zijn toneelstukken worden over de hele wereld gespeeld. In het jaar 2000 zijn drie van zijn stukken bij de belangrijke Duitstalige gezelschappen geënsceneerd. Ook in Nederland werd hij al verschillende keren opgevoerd. In 2000 ontving hij de Nestroyprijs voor De Naam.

Meteen na haar eindexamen in 1992 vertrok Maaike van Rijn (1974) naar Zweden om daar ruim een jaar te studeren en de taal te leren. Daarna studeerde ze Engelse en Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2013 werkt ze als zelfstandig literair vertaler gespecialiseerd in toneelteksten en werkt ze voor diverse professionele toneelgezelschappen in Nederland en Vlaanderen. Ze is bovendien fervent pleitbezorger van hedendaags Scandinavisch toneel, onderhoudt nauwe contacten met auteurs en instanties op dit gebied in Noorwegen en was initiatiefnemer en organisator van het project Ferske Norske* (2017).

Twee mannen ontmoeten elkaar op een pier. Ze weten niet meer of ze elkaar kennen, of ze elkaar al eerder ontmoet hebbent. Dan komt er een vrouw de pier op:. ze herkent de eerste man. Het is lang geleden dat ze elkaar zagen. Ze wil gaan zwemmen. Ze wil het over de kinderen hebben. Zijn kinderen… Dan herkent de tweede man de vrouw… ook.

opvoergegevens: Maatschappij Discordia / Toneelgroep STAN

€12,50
x