De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alles (793 titels) toon dansboekje toon tien nieuwe vlaamse
toon toneelschrijfprijs/nominatie toon sleuteltekst toon vertaald (oranje) toon bewerking
toon jeugdtheater toon other language (paars) toon tweetalig (bruin) toon secundair (blauw)
toon wit boekje toon gesprekken met makers toon libretto (rood) toon muziektheater
toon monoloog toon kleine bezetting (2-4) toon grote bezetting (>4) toon toneeltekst
toon De Theatermaker (belgie)
nr schrijver Vertaler titel jaar taal status
561 Valentijn Dhaenens, Alexia Leysen KNAUS 2019 NL €12,50 bestellen

Valentijn Dhaenens (Gent, 1976) is toneel- en filmacteur en medeoprichter van toneel-gezelschap SKaGen. Hij studeerde aan het Conservatorium in Antwerpen. Zijn internationale doorbraak werd veroorzaakt door zijn solovoorstelling DegrotemonD waarmee hij in vele landen heeft opgetreden. Voor een breder publiek is hij bekend van film en tv, onder andere van de films De helaasheid der dingen en In Paradise die beiden internationale prijzen wonnen.

Alexia Leysen (Antwerpen, 1989) is theatermaker en fotografe. Ze studeerde theater- en filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, ?een jaar fotografie aan Karel De Grote Hogeschool en regie aan de Toneelacademie Maastricht. Leysen zit als regisseur in de stal van d e t h e a t er m a k e r en is huisartiest bij DE Studio. Sinds 2020 werkt ze ook als foto-columnist bij De Standaard.

In 3500 pagina’s pende de Noor Knausgård zijn strijd met het leven neer. Los van schaamte en met de taal als instrument probeerde hij de banaliteit en beslotenheid van z’n kleine leven te overstijgen. Op zoek naar betekenis, ondanks alles. Het schrijven gaf z’n leven zin, maar ging uiteindelijk ten koste van zichzelf – en z’n naasten… In KNAUS ontrafelen Valentijn Dhaenens en Alexia Leysen een mens die zichzelf moet afvragen: Waarom heb ik dit gedaan? Met welk recht?

opvoergegevens: Brut / De Theatermaker (belgie) / De Vooruit / Alexia Leysen

inkijken
€12,50
x