De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (580)

Nisrine Mbarki

 

Nisrine Mbarki (Tilburg, 1977) is schrijver, docent en vertaler. Ze schrijft theaterteksten, korte verhalen en poëzie. Hiernaast is ze mede oprichter en artistiek leider van theatergroep Landgenoten. Haar eerste voorstelling Club Paradis is in 2016 opgevoerd en staat komend jaar in Duitsland.

Biografie

Nisrine Mbarki (Tilburg, 1977) is schrijver, docent en vertaler. Ze schrijft theaterteksten, korte verhalen en poeëzie. Hiernaast is ze mede oprichter en artistiek leider van theatergroep Landgenoten. Haar eerste voorstelling Club Paradis is in 2016 opgevoerd en staat komend jaar in Duitsland. Haar poeëzie verscheen in verschillende literaire tijdschriften. Als vertaler vertaalt ze Arabische poeëzie naar het Nederlands.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Club Paradis 1v-2m #507 2016 NL downloaden

Nederland wordt opgeschrikt door een fatale zelfmoordaanslag. In CLUB PARADIS volgen we Hayat, de moeder van de jihadist. Haar wereld spat uit elkaar, en zij wordt verscheurd door intens verdriet, schuldgevoel en woede. Hayat gaat op zoek naar de overblijfselen van haar kind en de antwoorden op de vraag hoe het zover is gekomen.

opvoergegevens: tg Landgenoten / Yahya Gaier

inkijken
boekje €12,50 + bestellijst
PDF download