De Nieuwe Toneelbibliotheek

Boekjeslijst
login | registreren?
toon alle schrijvers (580)

Mats Vandroogenbroeck

 

Mats Vandroogenbroeck (Asse, 1993) studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor Through the Looking-Glass (and what we found there) ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019.

Biografie

Mats Vandroogenbroeck (Asse, 1993) studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor Through the Looking-Glass (and what we found there) ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp vzw. Hun meest recente creatie Weird Tales toert momenteel in Vlaanderen. Verder is Mats verbonden aan het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark. Voor KOPERGIETERY speelt hij mee in Fun Loving Humans en Shakira & Chikara.

Contact

nr Vertaler titel personages boekjes jaar taal status
1 Through The Looking Glass 3 2019 NL downloaden

Drie zonderlingen zitten gevangen in een living, in een collectieve déjà vu, in hun paranoïde hersenspinsels, in hun gedeelde bastaardtaal.

Als in een rêverie kunnen ze zich ni remembreren ni hoe ze daar verschijnselt zijn. Ze hebben elkaar nog nimmer-nooit ni gezien ni (of ni of wel of ni of wel?). Een gevoel van déjà-visie bekruipt de bastardi. Ze specu-palaveren. Moeten ze op zoek naar in- of exits? Of blijven ze beter intern? Zijn ze free willy of is hun lotto al maxi-lang getrokken? Hoe meer ze filo-sofistikeren, hoe meer ze in achtjes draaien. De sfeer wordt para-frigide, de communicatie spruttelt. Vraag blijft: `Wat doen wij hier?`

opvoergegevens: theatercollectief Krapp vzw.

PDF download